Slank & Fit met in Lijn afslankstudio

Met een persoonlijke aanpak voor u!

Afslankstudio in Waalre

Voor jong & oud!

Proteïne/eiwitdieet: afvallen zonder honger

Lekker eten en toch afvallen, dat kan met het proteïne/eiwitdieet. Wellicht denkt u "dat hebben al meer diëten mij beloofd ..." Weet dan dat het proteïne/eitwitdieet geen nieuwe methode is; het werd reeds dertig jaar geleden ontwikkeld aan de gerenommeerde Harvard Universiteit in de Verenigde Staten.

Het proteïne/eiwitdieet heeft zichzelf bewezen, reden waarom het na dertig jaar nog steeds populair is.

Geen honger

Het principe van deze methode is dat u een zeer eiwitrijk dieet volgt. Suiker (koolhydraten) is uit den boze en toch zult u geen hongergevoel hebben tijdens het volgen van dit dieet. Dat komt doordat het proteïne/eiwitdieet uw stofwisseling verandert.

Normaal verbruikt het lichaam koolhydraten voor de energiebehoefte, als de koolhydraten afwezig zijn zullen vetten worden verbrand. Bij het volgen van het proteïne/eiwitdieet gebeurt dat al na twee tot drie dagen! Het lichaam gaat in 'ketose', een natuurlijke reactie als er geen koolhydraten beschikbaar zijn. Er komen dan 'ketonen' vrij die zorgen voor energie en het stillen van de honger. Ja, dat leest u goed: tijdens het proteïne/eiwitdieet hebt u geen hongergevoel!

Hulp

Het lichaam kan niet helemaal zonder koolhydraten. Maar bij het proteïne/eiwitdieet is het van belang dat u slechts een minimale hoeveelheid in uw lichaam krijgt, anders schakelt het lichaam meteen weer over op het verbranden van suikers in plaats van vetten. Dat is het beruchte 'jojo-effect' en dat is niet de bedoeling; u wilt immers snel afvallen. Daarom zijn er speciale producten op de markt die helpen bij het proteïne/eiwitdieet. Producten die bijna doen vergeten dat u een dieet volgt. Dranken, koekjes, desserts, complete maaltijden enz. Ook zijn er voedingssupplementen te koop om de noodzakelijke bouwstoffen voor het lichaam op peil te houden.

Snel resultaat

Al na twee tot drie dagen gaat het lichaam vetten verbranden. U zult snel merken dat u gewicht verliest. Dat snelle resultaat is een van de redenen voor de populariteit van het proteïne/eiwitdieet. Bij andere diëten duurt het lang voor je resultaat ziet en dat is geen motivatie om door te zetten. Bovendien: in tegenstelling tot veel andere diëten blijft bij het volgen van een proteïne/eiwitdieet je spiermassa intact. Dankzij de hoge aanvoer van eiwitten, die niet alleen belangrijk zijn voor uw spieren, maar ook voor het hart, de lever, de nieren, de ogen en je botten. Als u snel wilt afvallen zonder nadelen voor de gezondheid is er slechts één dieet: het proteïne/eiwitdieet!